На безготівкову оплату в громадському транспорті Львова вплинув збій у мережі «Київстар»

Леокарт
Фото ілюстративне: автор: Роман Балук

У Львові в середу, 13 грудня, виникли певні труднощі під час оплати банківською карткою в громадському транспорті. Це сталося внаслідок масштабного збою у мережі «Київстар», оскільки у валідаторах встановлено SIM-картками саме цього мобільного оператора.

Про це повідомили в львівському комунальному підприємстві «Львівавтодор».

Там розповіли, що необхідно знати пасажирам при безконтактній сплаті за проїзд в такому разі.

За словами «Львівавтодор», усі валідатори в місті із центральним програмним забезпеченням є обладнаними мобільними SIM-картками «Київстар». Відповідно - збій у роботі оператора спричинив низку проблем у процесі обміну інформацією про оплату. Тому чимало пасажирів, які 13 грудня хотіли оплатити за проїзд банківською карткою, телефоном, чи годинником не змогли цього зробити, а на екрані - висвітлювався червоний хрестик.

За інформацією «Львівавтодор», така помилка може бути допоки «Київстар» не відновить повноцінно свою роботу. Тому для здійснення безготівкової оплати просять людей користуватися ЛеоКарт, оскільки з цієї карткою проблем немає.

Директор департаменту міської мобільності Олег Забарило зазначив щодо оплати карткою, що в системі закладено резервний запас роботи без мобільного зв'язку, який складає 24 години.  А станом на зараз мобільного зв’язку немає вже понад добу.

Він також додав, що команда «Львівавтодору», спільно з підрядником,  чеською компанією «Mikroelektronika», активно працюють над усуненням збоїв у системі, а також над частковою зміною мобільного оператора.

Підкреслимо, що у цей період контролери не виписуватимуть штрафів пасажирам, а допомагатимуть здійснити оплату за проїзд. 

За даними ЛМР, вже 36 тисяч львів'ян користуються ЛеоКарт та сплачують за проїзд 13 гривень.

Читайте також 14 відповідей на питання про е-квиток у Львові

Нагадуємо, що у понеділок, 12 грудня, стався масштабний збій в роботі оператора «Київстар». Внаслідок цього сайт компанії тимчасово недоступний, а користувачі не можуть скористатись послугами зв'язку та мобільним інтернетом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: