Укриття на 200 людей відновили у Львові на вулиці Похилій

image - 2023-12-13T200111.620
фото Романа Балука для Львівської міської ради

У Львові на вулиці Похилій, що у Франківському районі, відновили укриття, якому понад 50 років. Загальна вартість ремонту склала 2,9 млн грн. Під час тривоги тут може поміститися 200 людей.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Там розповіли, що ремонтні роботи розпочали в серпні цього року. В укритті встановили спеціальну систему автоматичного відкриття дверей під час тривоги, провели інтернет, облаштували різні зони, зокрема для дітей. Систему відкриття встановили за кошти міського бюджету. Додатково в укритті зробили запаси бутильованої води.

Загальна площа укриття – 220 кв.м, і тут, яка може помістити майже 200 людей.

Директорка Львівського комунального ремонтно-аварійного підприємства Ірина Мауль розповіла, що тут повністю замінили усі комунікації – водопостачання і каналізування, зробили освітлення, опалення та повністю нову вентиляцію, відновили стіни та залили бетонну підлогу, відремонтували обидва входи-виходи. Окрім того, біля входів до укриття облаштували поручні. За її словами, Саме така система є дуже хорошою і використовується для укриттів, які мають площу більше 100 квадратів.

фото Романа Балука для Львівської міської ради

У міськраді додали, що у найближчих планах – завершити ремонт укриття такого ж типу на вулиці Теліги, що розраховане на 100 людей. Це відбувається в межах програми ремонту укриттів на 2022-2024 роки, яку ухвалили на сесії Львівської міської ради торік у грудні.

«Ми відкрили таке укриття вже у Галицькому районі, сьогодні відкриваємо у Франківському, і до кінця року завершимо ремонт укриття в Личаківському районі, і в січні наступного року – його відкриємо. Ми продовжуємо на наступний рік нашу програму ремонту укриттів, і загалом за цією програмою передбачений ремонт 12 укриттів такого типу», - зауважила Наталія Алєксєєва, керуюча справами виконкому Львівської міської ради.

За даними ЛМР, загалом у Львові є 4793 найпростіші укриття, де можна перебувати під час тривоги. 


Нагадуємо, що IA Дивись.info час від часу перевіряє стан укриттів у Львові. Минулого разу ми дізналися, чи є усе необхідне в укритті в Української академії друкарства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: