У Львові презентували програму підтримки військових та їх родин

image - 2023-12-13T094059.354
Фото Романа Балука для Львівської міської ради

У вівторок, 12 грудня, у Львівській мерії відбулося обговорення нової комплексної програми підтримки ветеранів війни, родичів сімей загиблих захисників і захисниць України, яку напрацювали у місті.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Там розповіли, що загалом на реалізацію програми місто виділить понад 480 мільйонів гривень. 

Заступниця міського голови Львова з гуманітарних питань Ірина Кулинич зазначила, що близько 80% заходів цієї програми вже діють у Львові, ними вже користаються захисники і ветерани.

«Це дуже потрібна програма, думаю, нею скористаються також інші міста України, бо тут комплексно зібрано усі заходи, які полегшують і фінансове, і соціальне становище військових, допомагають у медичному забезпеченні, спортивному і навіть культурному», - зауважила вона.

Так, на обговоренні були присутні представники громадських організацій та ветеранських середовищ, військові волонтери та медики. Зокрема, ГО «Родин полеглих Героїв Львівщини», «Львівська обласна спілка АТО та сімей загиблих»,  Перший жіночий ветеранський простір «Рехаб», Центр допомоги сім’ям учасників АТО, «Реабілітаційний центр Назарет», Благодійний фонд Уляни Кузик, «Країна – це МИ», обласна організація «Ветеранський Рух». А також – представники оборонних структур, військових госпіталів, волонтери, які постійно допомагають захисникам та їх рідним.

У ЛМР додали, що 14 грудня, цю програму винесуть на розгляд сесії Львівської міської ради.

Довідка

За інформацією пресслужби львівської міськради, до початку повномасштабного вторгнення у Львові мешкало близько 7 тисяч учасників війни (АТО/ООС). Зараз кількість воїнів в рази більша.

Нагадуємо, у Львові відкриють відділ спорту військових та ветеранів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: