Коли у «Київстарі» запрацює мобільний інтернет

caucasian business man hand using smartphone; hand of businessman working with this smartphone, concept of mobile device technology, internet telecommunication; young adult man hand mode
Фото: depositphotos.com.ua

Послуга мобільного інтернету у компанії «Київстар», яка зазнала потужної хакерської атаки, може запрацювати вже у другій половині дня в четвер, 14 грудня.

Про це повідомив президент компанії «Київстар» Олександр Комаров в етері телемарафону.

«Почнемо відновлення із заходу України. Регіон за регіоном, потроху, обережно почнемо відновлювати послуги мобільного інтернету. Все це дуже важко порівнювати, тому що аналогів такої кібератаки не було у світі. Це наймасштабніша кібератака, яка була у світі донині», — сказав він.

З його слів, вже повністю відновили послуги фіксованого інтернету для дому. Це приблизно 1 мільйон домогосподарств по Україні. 

Також майже повністю, на 99%, відновлені послуги голосового зв'язку.

У «Київстарі» сподівалися, що вже уночі проти 14 грудня вдасться почати відновлення послуг мобільного інтернету. Затримки сталися через технічні причини: відновлення інфраструктури та потребу забезпечити належний захист інфраструктури, щоб запобігти повторенню цієї ситуації.

Комаров зазначив, що три основні послуги — мобільний інтернет, мобільний зв’язок та SMS — планують відновити вже до кінця тижня. Решту додаткових послуг будуть відновлювати упродовж кількох тижнів.

Нагадуємо, що у понеділок, 12 грудня, стався масштабний збій в роботі оператора «Київстар». Внаслідок цього сайт компанії тимчасово недоступний, а користувачі не можуть скористатись послугами зв'язку та мобільним інтернетом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: