На допомогу захисникам у Львові виділять майже 500 мільйонів гривень

d-3
ілюстративне фото з відкритих джерел

У Львові напрацювали нову комплексну програму підтримки ветеранів війни, родичів сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України. Ідеться про матеріальні виплати, соціально-психологічну допомогу, медичне лікування і відновлення, фінансові ваучери для розвитку бізнесу, допомогу у працевлаштуванні та навчанні, відпочинок і дозвілля.

Її затвердила сесія міської ради у четвер, 14 грудня.

Там зазначили, що у прийдешньому році на реалізацію програми, яка передбачена до 2026 року, виділять понад 480 мільйонів гривень.

«Програма включає 9 важливих напрямків, понад 60 заходів підтримки усіх категорій ветеранів війни, захисників і захисниць, їхніх сімей. Це фінансова і юридична підтримка, здоров’я, соціальний супровід, дозвілля, працевлаштування – дуже прості і важливі речі. Документ не є ідеальним, як і кожна програма, але ми готові напрацьовувати зміни спільно з відповідними середовищами і вдосконалювати його», — зазначила Ірина Кулинич, яка є заступницею мера з гуманітарних питань.

Вона додала, що пріоритетом бюджету на 2024 рік є підтримка ЗСУ, і на це передбачають 1 мільярд гривень. А на всі заходи, які включені у цю програму, яку сьогодні проголосували на сесії – вже передбачили 480 мільйонів гривень, і ця сума буде збільшуватись, якщо буде потреба.

Напередодні в мерії відбулось обговорення цієї програми, на яке запросили представників громадських та ветеранських організацій, військових, волонтерів та бойових медиків.

Як стверджують у мерії, до початку повномасштабного вторгнення у Львові мешкало близько 7 тисяч учасників війни (АТО/ООС), зараз кількість наших воїнів в рази більша. Програма передбачає матеріальну підтримку, пільги, лікування, протезування і реабілітація, психологічні та юридичні консультації, адаптація до цивільного життя – через екскурсії, мистецтво та інші активності, підтримка ветеранського бізнесу та різні соціальні програми допомоги.

Нагадуємо, у Львові відкриють відділ спорту військових та ветеранів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: