Школу та дитсадок у Львові перетворять у початкову школу

школаа
Ілюстративне фото. Автор: Микита Печеник

У Львові реорганізують два навчальні заклади у нову початкову школу із дошкільним відділенням.

Таке рішення ухвалили під час сесії міської ради у четвер, 14 грудня.

На сьогодні заклад дошкільної освіти (ясла-садок) №12 функціонує у нежитлових приміщеннях на вул. Довбуша, 20. У частині зазначених приміщень, яку не використовує садок, функціонують початкові класи ліцею №8.

«Така організація освітнього процесу створює труднощі при вирішенні організаційних питань у закладі дошкільної освіти та закладі загальної середньої освіти, зокрема при організації харчування для вихованців та учнів, проведенні заходів, ремонтних робіт тощо. Відтак цим рішенням ці два навчальні заклади об’єднують в один – початкову школу з дошкільним підрозділом "Крок за кроком"», — йдеться в повідомленні.

Зі слів головного освітянина міста Андрія Закалюка, враховуючи те, що з 2027 року всю Україну чекає реформа школи, які треба розділити на початкові, гімназії і ліцеї, у місті ухвалили рішення створити нову школу – початкова школа з дошкільним відділенням.

«Ліцей №8 залишається функціонувати на вул. Підвальній, але тут вже не буде початкових класів, лише 5-11», — пояснив він.

Нагадуємо, під час сесії також вирішили запровадити у трьох дитсадках Львова групи раннього догляду для немовлят, яким на момент зарахування виповнилось 12 місяців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: