У Тустані з'явилась мініскульптура для людей з порушенням зору

1702544078-6634
Фото: Анастасії Смольєнко, Укрінформ

У державному історико-культурному заповіднику «Тустань» презентували тактильну мініскульптуру однойменної фортеці.

Про це повідомив очільник військової адміністрації регіону Максим Козицький.

Так, завдяки ній люди з порушенням зору зможуть «побачити» фортецю на дотик та за допомогою шрифта Брайля прочитати про неї, також можна скористатися QR-кодом з аудіоозвученням.

«Це перша тактильна мініскульптура для людей з порушенням зору, яку розмістили на території Львівщини за межами Львова», —  йдеться в повідомленні.

Козицький каже, що половину коштів на фінансування проєкту надали з Програми розвитку туризму та курортів у Львівській області, іншу частину оплатила адміністрація заповідника.

Нагадуємо, у листопаді нинішнього року найпопулярнішою туристичною локацією у Львівській області визначили заповідник Тустань.

Заповідник Тустань

Тустань — середньовічна наскельна фортеця-град і митниця ІХ—ХVІ століть, давньоруський наскельний оборонний комплекс, залишки якого розташовані в Українських Карпатах (Східних Бескидах), у Сколівському районі Львівської області, поблизу села Урич, що на південь від міста Борислава та південний схід від селища Східниця.

Унікальна пам’ятка історії, археології, архітектури та природи розташована серед лісового масиву Підгородцівського лісництва і входить до складу Державного історико-культурного заповідника «Тустань». Тустань була оборонним та адміністративним центром, а також митним пунктом на важливому соляному шляху, що вів з Дрогобича на Закарпаття та до Західної Європи.

А про що розповідають магічні знаки на Урицьких скелях можна дізнатись у статті Дивись.info.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: