Жінка, яка втратила ногу через російський обстріл Авдіївки, отримає протез у Львові

1-23373f45
Яна Ковальова. Фото: НЕЗЛАМНІ

У Львові проходить реабілітацію та готується до протезування 45-річна Яна Ковальова із Авдіївки, що на Донеччині. Пацієнтка центру НЕЗЛАМНІ втратила ногу внаслідок російської атаки по містові у жовтні теперішнього року.

Її історію розповіли на сторінці міської ради Львова.

В Авдіївці Яна, якій 45 років, працювала бібліотекаркою. Коли торік окупанти обстріляли книгозбірню та знищили весь фонд, жінка все одно залишалась у місті.

Поранення вона отримала 21 жовтня.

«Вибуховою хвилею мене розвернуло. Я відчула, що нога пече. Опускаю очі і бачу, що нога в прямому сенсі слова розтрощена»,  — розповідає Яна.

Вижити жінці вдалося тільки завдяки сусідам, які теж не евакуювалися вчасно і мали автівку. Вони і відвезли її до найближчої лікарні у Покровську.

Ногу неможливо було врятувати, і жінці ампутували кінцівку прямо в шпиталі на Донеччині. Коли стан Яни стабілізували, її евакуювали до Львова, у центр НЕЗЛАМНІ.

Наразі Яна чекає на повне загоєння культі, аби перейти до наступного етапу – протезування.

Центр НЕЗЛАМНІ

Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) — місце, де дорослі та діти, які постраждали від війни, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і роботичне протезування. Постраждалим не лише встановлюють протези, тут їх виготовляють. Окрім того, у центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією постраждалих військових та цивільних. Проєкт реалізується Першим медичним об’єднанням Львова та Львівською міською радою за підтримки Міністерства охорони здоров’я України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: