Е-квиток у Львові: чому є труднощі з онлайн-оплатою за проїзд

tsi
Фото: міська рада Львова

У Львові розпочали налагоджувати процес повноцінної безготівкової оплати, труднощі із яким пов'язані зокрема через збій у роботі оператора «Київстар». Нині швидкість інтернет-з’єднання є вдесятеро меншою за ту, що необхідна для оперативного налагодження роботи

Про це розповів керівник міського департаменту мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило у п'ятницю, 15 грудня.

Він каже, щоб відновити оплату проїзду банківськими картками, необхідно перезавантажити систему валідаторів та зібрати з них усю накопичену інформацію про оплати, здійснені у попередні дні.

Після цього з банківських карток пасажирів спишуться кошти за попередні поїздки, а валідатори зможуть приймати банківські картки. Проте цей процес залежить від швидкості інтернет-зв’язку, тому займе певний час.

«Система електронного квитка побудована таким чином, що в разі нормального інтернет-з’єднання, щоденно, як правило ввечері, інформація стосовно валідацій, здійснених в кожному транспортному засобі, відвантажується з валідаторів. І саме тому кошти за поїздку з карток списуються вранці чи в обід наступного дня», — пояснює він.

І додає, що налагодження зв'язку з валідаторами в салонах розпочнеться до вечора 15 грудня.

А вночі розпочнеться відвантаження інформації, яка накопичилася за період, коли не було інтернет-зв’язку.

«Можливо, для того, щоб повноцінно запрацювала функція розрахунку банківською карткою, буде потрібно до двох днів. Але, сподіваємося, що така можливість буде вже завтра», — каже посадовець.

Наразі, для безготівкової оплати пасажири можуть використовувати транспортні картки ЛеоКарт.  Станом на зараз придбати транспортні картки ЛеоКарт можна у 19 терміналах та у 39 кіосках «Інтерпрес«. Перелік актуальних локацій - тут.

А в трамваях та  тролейбусах оплатити за проїзд можна за допомогою смартфона через QR-коди Приват24 та EasyPay. Вартість поїздки при такому способі оплати складає 15 грн.

Через масштабний збій у роботі мобільного оператора Київстар, у Львові оплата банківською карткою у громадському транспорті міста тимчасово недоступна.

Е-квиток в місті запрацював з 11 грудня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: