Благодійники відкрили мобільну майстерню для артилеристів

image-9
Фото: «Реактивна пошта»

Благодійники презентували проєкт стратегічного значення для артилерії: мобільну станцію технічного обслуговування (МТО) та шиномонтаж для 43-ї окремої артилерійської бригади.

Про це ІА Дивись.info розповіли у громадській організації «Реактивна пошта».

Така станція складається з двох модулів:

  • Перший — майстерня. Її завдання — ремонт і виготовлення запчастин. Тут облаштували 7 потужних станків, які виконують різні функції: прес на 20 тонн, свердлильно-фрезерний верстат, токарно-гвинторізний верстат, обтискач для рукавів високого тиску тощо.

«В артилерійській техніці є дуже багато гідравліки, і це її найвразливіше місце, що найчастіше страждає від обстрілів», — пояснив один із військовослужбовців бригади.

Фото: «Реактивна пошта».
  • Другий модуль — шиномонтажний комплекс. В ньому можна проводити всі роботи з шинами і колесами: рівняти диски, бортувати, балансувати. Шиномонтаж незалежний від тягача. Зйомний контейнер забезпечений дизельним генератором на 10 кВт і може виконувати свої функції навіть в чистому полі.
Фото: «Реактивна пошта».

«Але найбільша цінність МТО в тому, що всі ці роботи можна "доставити" в будь-яке місце. Тягач, на який встановлені ці комплекси, може приїхати в зону зосередження батареї, виконати роботи і вирушити в наступний пункт. В результаті - зекономлений час, зменшені ризики ураження ворожим обстрілом, більше часу на відпрацювання по ворожим цілям», — коментує Дмитро Чуканов, співзасновник ГО.

Артилерія забезпечує 90% вогневого ураження ворога, знищує склади, логістику, командні пункти ворога. В складі ЗСУ - 12 артбригад, і їх приблизні потреби, до 200 МТО подібного формату.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: