Фарбування як захист металу від корозії

Знімок екрана 2023-12-12 о 16.11.39

Металеві конструкції та робочі частини сільськогосподарської техніки постійно піддаються негативним впливам. Це призводить до їх руйнування та виводить зі строю агрегати, спричиняючи значні збитки. Вплив ультрафіолету, вологи, хімічних речовин запускає корозійні процеси в металах. Тому цей матеріал потребує захисту.

Нанесення спеціальних фарб на металеві поверхні дозволить запобігти руйнації. Якісні та ефективні фарби по металу можна купити за посиланням https://adam.ua/farby/farby-po-metalu/. Маркетплейс ADAM пропонує безліч товарів різних брендів в аграрній сфері. На цій платформі можна знайти все необхідне: від рукавичок до комбайна.

Різновиди фарб по металу

Фарби використовують з метою надання естетичного вигляду конструкціям, а головне — щоб захистити метал від шкідливих та агресивних впливів. Обирають вид фарби залежно від виду металу та умов його експлуатації. Основні різновиди фарб по металу мають наступні властивості:

  • Акрилові характеризуються водостійкістю, не реагують на ультрафіолетове випромінювання та мають міцну адгезію з металевими поверхнями. Найпоширеніші сфери використання — покриття зовнішніх елементів, огорож, металевих деталей, що контактують з атмосферними впливами.
  • Масляні, стійкі та довговічні, використовують для захисту металевих конструкцій, що зазнають впливу агресивних речовин та мають значні механічні навантаження.
  • Емаль стійка до механічних пошкоджень та надає привабливий глянцевий блиск. Існують емалі на водній основі, або ті, що потребують розчинника.
  • Спеціальні антикорозійні фарби, спрямовані саме на захист металу від руйнування. Необхідні деталям, що постійно знаходяться під агресивними впливами вологи та хімічних речовин.

Алюмінієві поверхні краще зберігаються під захистом акрилових фарб, а сталеві деталі обробляють антикорозійним покриттям.

Як вибрати та використовувати фарбу по металу

При виборі фарби необхідно врахувати вид металу, умови його експлуатації та мету фарбування. Поверхні перед обробкою треба підготувати, очистивши від іржі та інших забруднень. Першим шаром потрібно нанести ґрунтовку, що забезпечить кращу адгезію фарби з поверхнею. Останній етап — безпосередньо фарбування, яке виконується згідно з інструкцією.

Всі роботи з нанесення фарби потрібно виконувати у спецодязі та засобах захисту очей та шкіри. Якщо роботи виконуються у приміщенні, то необхідно подбати про відповідну вентиляцію. Якісні фарби, що можна придбати в маркетплейсі ADAM UA, надовго зберігають міцність металевих деталей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: