Росіяни просуваються біля Бахмута, Авдіївки та Мар'їнки, - американські аналітики

Pro-Russian separatists in Donetsk

Російські війська 15 грудня продовжували локалізовані наступальні операції поблизу Бахмута, Авдіївки і Мар’їнки та нещодавно досягли підтверджених успіхів. Також російські війська нещодавно просунулися на північний захід від Кліщіївки.

Про це повідомляють аналітики з Інституту вивчення війни (ISW)

Є також інформація про те, що російські війська просунулися в напрямку Оріхово-Василівки (14 км на північний захід від Бахмута) і Григорівки (11 км на північний захід від Бахмута) і закріпилися в районі Богданівки (6 км на північний захід від Бахмута) 14 і 15 грудня.

ISW не має візуального підтвердження, але повідомляє, що російські війська також просунулися на північний захід від Кліщіївки, захопили тактичні висоти в напрямку Іванівського (6 км на захід від Бахмута) і витіснили українські сили з позицій в Андріївці (10 км на південний захід від Бахмута). Геолокаційні кадри показують, що російські війська просунулися поблизу Степового (3 км на північ від Авдіївки) та Первомайського (11 км на південний захід від Авдіївки).

У російських ЗМІ є інформація, що 14 грудня російські війська просунулися поблизу Очеретиного (15 км на північний захід від Авдіївки) та промислової зони Авдіївки (на південний захід від населеного пункту). 15 грудня Генштаб України повідомив, що українські сили відбили щонайменше 45 атак російських військ на схід від Новобахмутівки (13 км на північний захід від Авдіївки), Степового та Авдіївки та на південь від Сіверного (6 км на захід від Авдіївки), Первомайського та Невельського (13 км на південний захід від с. Авдіївка). Командувач Таврійського угруповання військ ЗСУ бригадний генерал Олександр Тарнавський заявив, що на Таврійському напрямку (Авдіївка через захід Запорізької області) російські війська наступають ударними групами до 20 військовослужбовців за підтримки бронетехніки.

Російські війська 15 грудня продовжували наступальні операції на захід і південний захід від міста Донецька і нещодавно досягли підтверджених успіхів. Геолокаційні кадри, опубліковані 13 грудня, показують, що російські війська просунулися в західній Мар’їнці до 450 метрів.

Російські війська намагаються створити умови для захоплення Побєди (5 км на південний захід від міста Донецьк), оскільки вони просунулися в напрямку Новомихайлівки (10 км на південний захід від Донецька) та Побєди 14 грудня. Український Генштаб повідомив, що українські сили відбили щонайменше 17 російських атак поблизу Красногорівки (безпосередньо на захід від Донецька), Мар’їнки та Новомихайлівки.

Читайте також: У Генштабі розповіли, як минула доба на фронті

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: