У громадському транспорті Львова замінять SIM-картки «Київстару» на іншого оператора

е-квиток
Фото: міська рада Львова

У Львові продовжують відновлювати безготівкову оплату у громадському транспорті, яка дала збій через проблеми із «Київстаром», тож SIM-картки цього мобільного оператора замінять на інші, аби система запрацювала належним чином.

Про це повідомили у комунальному підприємстві «Львівавтодор».

Уже замінили оператора на 153 транспортних засобах: 60 одиницях АТП-1, на 65 одиницях електротранспорту, на 26 транспортних засобах компанії приватних перевізників.

«Коли ми замінюємо SIM-картки на іншого оператора, то система нарешті (вперше за останні 6 днів) отримує зв’язок з інтернетом, і вся інформація про оплати та валідації проїзду, яка була накопичена, починає відвантажуватись на сервер. Відтак у ці дні пасажирам надходитимуть сповіщення про передавторизацію – на рахунку “заморожується” 1 гривня, а також про списання 15 грн за проїзд. Це кошти за ті поїздки, які були здійснені минулого тижня», — пояснили у ЛКП.

Те ж стосується карток ЛеоКарт.

У частині громадського транспорту вже зараз відновила нормальну роботу система безготівкової оплати банківською карткою або пристроєм із підтримкою NFC. Однак в решті громадського транспорту ще деякий час система може працювати з перебоями.

Водночас через проведення оновлення бортових систем та вивантаження даних з них, у водіїв деяких транспортних засобів можуть виникати труднощі із видруком квитків у разі оплати готівкою. Тож задля здійснення обліку таких поїздок водії можуть видавати квитки старого зразка – тобто не ті, що з QR-кодами, номером маршруту та часом проїзду, які друкують відразу під час оплати пасажиром проїзду, а звичайні квитки, на яких обов’язково має бути реальна вартість, яку оплачує пасажир, – 20 грн. Такі ситуації можуть виникати лише до моменту повного відновлення нормальної роботи системи безготівкової оплати.

Як пояснили у ЛКП «Львівавтодор», це не означає, що у всіх автобусах і трамваях усі водії не матимуть змоги видрукувати квитки, однак попереджають, що таке може виникати на деяких транспортних засобах до моменту відновлення роботи системи.

Через масштабний збій у роботі мобільного оператора Київстар, у Львові оплата банківською карткою у громадському транспорті міста тимчасово недоступна.

Е-квиток в місті запрацював з 11 грудня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: