У Пентагоні заявили, що гроші на військову допомогу Україні можуть закінчитися 30 грудня, - ЗМІ

вк
фото: GETTY IMAGES

Пентагон заявив, що кошти на військову допомогу Україні закінчаться 30 грудня, якщо Конгрес не схвалить нове фінансування.

Про це повідомляє Bloomberg.

За його словами, Міністерство оборони США витрачає останні 1,07 мільярда доларів на закупівлю нового озброєння і техніки, яка замінить ту, що була знята з озброєння і відправлена в Україну.

"Після того, як ці кошти будуть використані, міністерство вичерпає фінансування, доступне нам для надання безпекової допомоги Україні", - написав МакКорд у листі до керівників комітетів з питань оборонної політики та асигнувань Палати представників і Сенату.

Зазначається, що адміністрація Байдена 12 грудня оголосила про передачу Україні пакету військової допомоги на суму 200 мільйонів доларів, який включає артилерійські снаряди, боєприпаси для стрілецької зброї та інше озброєння.

Після цього Пентагон зможе відправити ще один пакет допомоги Україні, сказав МакКорд.

Хоча лист закликає членів Конгресу досягти угоди щодо фінансування України, він також означає, що республіканці, які пішли на різдвяні канікули, не ухваливши рішення щодо фінансування, мають час зайнятись цим питання, коли вони повернуться до роботи після 1 січня, пише видання.

Читайте також: ЄС схвалив 12-й пакет санкцій проти Росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: