Помер доктор юридичних наук і професор Львівського університету Петро Рабінович

Петро Рабінович
Петро Рабінович. Фото: вікіпедія

Не стало доктора юридичних наук, професора кафедри теорії та філософії права юридичного факультету ЛНУ імені І. Франка - Петра Рабіновича.

Про це повідомив суддя Верховного Суду та колишній студент Петра Рабіновича Дмитро Гудима у фейсбуці у вівторок, 19 грудня.

Академік помер на 87 році життя.

Що відомо про науковця Петра Рабіновича

Петро Рабінович народився 26 жовтня 1936 року у Києві. був сином офіцера Червоної Армії. Влітку 1954 року він переїхав до Львова, де у Франковому університеті розпочав вивчення правознавства.

 У 2002 році вперше запровадив на львівському юридичному факультеті курс «Філософія права».  У 1992 році він став її членом-кореспондентом Академії правових наук України, а у 2009 році стає її дійсним членом (академіком).

 Як фахівець із загальної теорії та філософії права і держави (особливо теорії прав людини), він опублікував понад 940 наукових праць, включаючи, зокрема, 30 монографій та 25 навчальних посібників (індивідуальних і колективних).

Науковець також двічі стає лауреатом престижної Премії імені Ярослава Мудрого, присуджуваної Національною юридичною академією України і Президією АПрН України (2004, 2011 рр.).

У ЛНУ імені Івана Франка науковець пропрацював близько 50 років.

Читайте також Помер колишній директор Львівської опери Тадей Едер

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: