Шість львів'янок святкуватимуть сто і більше років у грудні

image - 2023-12-20T164408.526
Фото ілюстративне: canva

У грудні шість мешканок Львівської громади відзначатимуть сто і більше років. Зокрема, три святкуватимуть День народження на Різдво.

Про це повідомили у пресцентрі Львівської міської ради.

Там повідомили, що у одна з них відзначатиме столітній ювілей, а три – святкуватимуть 101-й День народження. Ще одній виповниться 102 роки. Найстаршій мешканці цього року буде – 103.

Підкреслимо, що на Різдво Христове одразу троє панянок відзначатимуть ще й свої уродини: 25 грудня громада вітатиме Надію Шибаєву, Антоніну Гітіну та Парасковію Кушницьку. А 27 грудня вітання прийматимуть Ксенія Куренна та Анастасія Гаєва.

За інформацією ЛМР, цього місяця своє День народження уже відзначила Катерина Качинська: 19 грудня їй виповнився 101 рік. Її відвідали представники управління соціального захисту ЛМР та від імені громади Львова привітали та вручили матеріальну допомогу (5000 гривень).

Довідка

Щороку від імені громади у Львові вітають представники міської влади вітають усіх довгожителів. А саме тим, кому виповнюється сто років, на День народження з бюджету надають одноразову матеріальну допомогу у сумі 5 000 гривень, пам'ятну монету та вітальний лист від імені міського голови. Усім же, хто святкує 101 та більше років, – 5 тис. грн. Традиція привітання довгожителів у Львові існує вже 15 років.

 У 2023 р на виплати одноразової допомоги для львів’ян-довгожителів у бюджеті передбачили 315 тис. грн.

Читайте також У Львові пів сотні ветеранів спорту отримають щомісячні виплати

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: