У Львові затримали медика, який підробляв довідки «ухилянтам»: деталі

412901162_698489989087701_1992666942140914549_n
У Львові хірург однієї із міських лікарень підробляв довідки для «ухилянтів». Фото: Національна поліція України

Напередодні у Львові затримали працівника однієї із міських лікарень з підозрою у видачі фальшивих довідок про стан здоров'я для військовозобов'язаних чоловіків. Такий документ «ухилянтам» обходився у 2 тисячі доларів.

У міській раді ввечері 20 грудня повідомили про факт затримання хірурга, а наступного дня у Національній поліції України розкрили деталі справи.

Правоохоронці також додають, що до цієї «схеми» також причетні інші працівники лікарні.

«За грошову винагороду у 2000 доларів спільники вигадували ухилянтам хвороби та видавали відповідні медичні довідки й висновки військово-лікарської комісії. На підставі виданих документів військовозобов’язаних безперешкодно знімали з обліку і таким чином вони уникали мобілізації», — йдеться в повідомленні.

Хірургові повідомили про підозру у хабарництві. За стетею Кримінального кодексу України, за прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою передбачене покарання — позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

За даними мерії Львова, затримали працівника лікарні святого Луки Голуба О, який обіймав посаду хірурга у цьому медзкладі з 2001 року.

Відомо, що лікаря на час розслідування буде відсторонено від роботи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: