Україна вироблятиме німецькі дрони Vector

image-19

Німецький виробник дронів Quantum Systems планує вкласти €7 млн у виробництво в Україні. З початку 2024 року планується запуск виробництва запчастин, а через рік розпочнуть повноцінну збірку дронів.

Про це пише Forbes.

Станом на 2023 року цей німецький стартап вже поставив принаймні 438 літаків в Україну, кожен з яких коштує €180 000. Першу партію дронів оплатив невідомий український мільярдер.

Одночасно компанія веде переговори з українським Міністерством оборони щодо включення цієї системи до озброєння. Це надасть можливість міністерству здійснювати прямі закупівлі безпілотників.

Відомо, що наразі у компанії активно вирішують завдання з пошуку кваліфікованих спеціалістів для нового центру, який буде займатися як програмним, так і апаратним забезпеченням. Зокрема, у Quantum-Systems визначено такі пріоритети діяльності: розробка та інтеграція стійких до перешкод антен для CRPA; удосконалення каналів передачі даних; використання систем штучного інтелекту для навігації та розпізнавання цілей; розробка додаткових функцій для потреб Збройних Сил України та операторів дронів.

У планах компанії – створення в 2024 році виробництва запасних частин для розвідувальних безпілотників Vector, а також повноцінної збірки цих дронів в Україні до 2025 року.

Це має важливе значення, оскільки це дозволить компанії оперативно постачати та проводити ремонт дронів для потреб наших військових.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: