У промзоні Львова будують третій індустріальний парк

image-22
Фото: Роман Балук

У промисловій зоні «Сигнівка» у Львові стартувало будівництво індустріального парку «Формація Львів». Це понад 150 тисяч квадратних метрів виробничих приміщень, де залучать до 50 підприємств малого та середнього бізнесу, а також до 10 великих виробничих підприємств. Загалом планують створити 3 тисячі 600 нових робочих місць.

Про це повідомили у міській раді.

Нині опікуються тим, аби проєкт органічно вписався в район та місто, також досліджуємо питання інклюзивності, щоби всі приміщення були абсолютно доступними для будь-яких категорій населення, розповів засновник керуючої компанії індустріального парку ТзОВ «Формація Сигнівка» Дмитро Ковальчук.

Ініціатором створення індустріального парку у Львові є Львівська міська рада. Управління інвестицій та проєктів Львівської міської ради спільно з Київською школою економіки розробили концепцію індустріального парку в промзоні «Сигнівка». Місто подало документи на реєстрацію парку у єдиному реєстрі. Паралельно провели конкурс з вибору керуючої компанії.

«Метою третього індустріального парку у Львові є створення додаткових якісних площ для виробництв. Концепцією закладені основні елементи, які будуть забезпечувати притягування та функціонування тут саме високотехнологічного виробництва. Також основним ядром і особливістю проєкту є створення громадського центру, в який буде входити науково-дослідний центр з лабораторіями, бізнес-інкубатор, коворкінг та конференц-зал. Він даватиме широкі можливості саме для наукоємних підприємств, які тут будуть оселятися і створюватимуть робочі місця, даватимуть додаткові податки і додану вартість», — розповів Андрій Павлів керівник управління інвестицій та проєктів Львівської міської ради.

Зараз в концепції парку закладено програму стимулювання стартапів, які можуть заходити в індустріальний парк на певних пільгових умовах.

Планують також залучати грантове фінансування, щоб покривати компаніям на певний час вартість оренди приміщення, аби вони мали можливість розміщуватись в виробничих площах парку, користуватись громадським простором, інкубатором, науково-дослідними лабораторіями і в той час рости і розвиватися.

Це одна з програм, яку сьогодні опрацьовують, щоб мати можливість притягувати нові компанії.

Заступник міністра економіки України Володимир Кузьо відзначив Львів, як одне з міст, де міська влада активно сприяє розвитку індустріальних парків. Адже з понад 70 зареєстрованих індустріальних парків по усій Україні, лише 10 уже функціонують або перебувають на етапі будівництва. І три з них - у Львові.

До старту будівництва на території індустріального парку відкрили арт-об’єкт - стеллу з зіркою. 

Компанія ТзОВ «Формація Сигнівка» входить до групи компаній «Альтера Груп», яка має успішний досвід будівництва логістичного центру PORT у Львові, а також виробничих, логістичних та офісних комплексів у Києві та Дніпрі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: