Байден підписав рекордний бюджет Пентагону з коштами для України

11
Фото: Getty Images

Президент Сполучених Штатів Америки (США) Джо Байден підписав законопроект про щорічні витрати на оборону, в якому передбачена рекордна сума для Пентагону 886 мільярдів доларів. У ньому вказується також допомога для України.

Про це йдеться на сайті Білого дому, пише ТСН.

Закон дозволяє асигнування на фінансовий рік головним чином для програм національної безпеки Міністерства оборони, Міністерства енергетики, Державного департаменту та розвідувального співтовариства.

"Закон надає критично важливі повноваження, необхідні для створення армії, необхідної для стримування майбутніх конфліктів, одночасно підтримуючи військовослужбовців, їхніх подружжя та сім’ї, які щодня виконують цю місію. Я також дякую Конгресу за розширення розділу VII Закону про спостереження за іноземною розвідкою. Моя адміністрація з нетерпінням чекає на співпрацю з Конгресом щодо відновлення повноважень цього важливого органу національної безпеки якнайшвидше в новому році. Хоча я із задоволенням підтримую важливі цілі NDAA, я зауважу, що деякі положення Закону викликають занепокоєння", - зауважив Байден. 

У своїй заяві він також торкнувся питання в'язнів Гуантанамо. 

Зауважимо, що військовий бюджет складає величезну суму - 886 мільярдів на оборонні потреби у 2024-му фіскальному році. 

Щодо України, то йдеться про виділення 300 мільйонів доларів на 2024 і 2025 фінансові роки, зокрема, до вересня 2025 року.

Водночас інше можливе фінансування для України досі застрягло на розгляді у Конгресі. 

Нагадаємо, в Палаті представників група конгресменів звернулася з листом до радника з нацбезпеки США Джейка Саллівана з пропозицією посилити енергетичні санкції проти Росії.

Тим часом позицію республіканців щодо кордону називають "спробою захопити заручників". Зокрема, такої думки лідер демократів у Сенаті США Чак Шумер. Він закликав республіканців підтримати Україну та подумати, чи відповідає їхня політика інтересам Сполучених Штатів.

Читайте також: Україна й Польща узгодили план для розблокування кордону

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: