Майже 25 млн грн витратили на ремонт корпусу гімназії у Львівській області

image-26
Фото: ЛОВА

У Чорнушовичах Львівської області відреконструювали корпус гімназії. Тут замінили покрівлю, вікна та двері, провели гідроізоляцію та утеплили будівлю.

Про це повідомили у військовій адміністрації регіону.

У гімназії навчатимуться 100 дітей із трьох навколишніх сіл - Чорнушовичі, Тарасівка та Журавники. 

Основна частина приміщень будівлі гімназії перебувала в аварійному стані через зруйнований фундамент, аварійне перекриття горища і покрівлю. Через неналежне водовідведення були значні тепловтрати та підвищена вологість у приміщеннях. В таких умовах навчались діти початкової школи.

Реконструкцію закладу освіти розпочали 2021 року. Загальна вартість робіт складає майже 25 млн гривень. Кошти на умовах співфінансування виділили з обласного бюджету (19,5 млн) та з бюджету громади (5,3 млн). 

На об’єкті перепланували частину будівлі під дошкільний заклад. Зробили це з урахуванням архітектурної доступності для дітей з інвалідністю. Тобто в закладі також доступна інклюзивна форма навчання.  

Також утеплили фасад та горищне перекриття, замінили покрівлю даху, встановили систему блискавкозахисту. 

Нагадуємо, у Чорнушовичах на Львівщині відремонтували місцеву гімназію, де навчається 80 школярів, а також в одному із корпусів закладу запрацював дитячий садок для 20 вихованців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: