Які свята відзначають 27 грудня (іменини, народні прикмети)

ІА Дивись.info склала добірку важливих подій і свят, які відзначають 27 грудня в Україні та світі.

Свята та події 27 грудня

27 грудня святкується День вирізання сніжинок. Хоч це і не офіційне свято, але дуже веселе і позитивне. Цього дня варто зібратися всією сім’єю і спробувати вирізати цікаві сніжинки з паперу чи інших матеріалів.

Яке сьогодні релігійне свято

27 грудня в церковному календарі – Филимонів день та День пам’яті мучеників Аполлонія, Феотиха й Аріана. Вони жили в Єгипті та загинули за свою віру у Христа.

Аполлоній був читцем і християнином. Він злякався тортур, а тому підкупив язичника Филимона, домовившись, що останній одягне його одежу і принесе ідолам жертву. Проте на Филимона зійшло осяяння Господнє. Він увірував в Ісуса Христа і заявив про це, не боячись покарання. Аполлоній почув про це, відчув сором за свої страхи і, покаявшись, зізнався теж в своїй вірі. Їх обох довго катували, а потім стратили, відрубавши голови.

У катуваннях брав участь правитель Аріан. На могилах страчених християн він отримав зцілення від хвороби. Це диво змусило його повірити в Ісуса Христа і прийняти хрещення. Один з охоронців Аріана – Феотих – підтримав свого правителя. За це їх зав’язали в мішки і кинули в море тонути.

Також за новим календарем 27 грудня вшановують пам’ять першого християнського мученика Стефана. У народі це свято, який приходить на період святок (з 6 по 19 січня), називають Степанів день.

Стефан Першомученик – апостол, мученик. Християнський святий, один з перших християн. Диякон Єрусалимської християнської громади.

Згідно з Біблією (Дії Апостолів) творив чудеса, переконливо проповідував про Христа. З 560 року його прах перепохований у римській церкві Сан Лоренцо фуорі ле Мура.

В основі імені Степан лежить грецьке слово «стефанос», тобто вінок, оздоблений обруч. Сподобалося воно і жінкам: Стефанія, Стефа. Степан у різних народів звучить по-різному: Сцяпан, Стефан, Іштван, Штефан, Стівен, Естебан, Стефано тощо.

Іменини 27 грудня

Сьогодні іменини святкують: Федір, Степан, Лука, Давид, Йосип, Яків, Тихін, Ферапонт.

Народні прикмети 27 грудня

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на завтрашній день:

  • якщо день теплий, то літо буде спекотним;
  • 27 грудня впродовж дня змінюється погода – скоро буде відлига;
    якщо вітер дме в один бік, а хмари пливуть в інший, скоро піде сніг і погода буде похмурою;
  • вночі був іній, значить, вдень можна чекати снігу;
  • 27 грудня над лісом можна побачити сині плями – випаде сніг;яка погода у Филимонів день, такої слід чекати в лютому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: