Традиції Щедрого вечора визнали нематеріальною спадщиною України

5c2e0bd2503cb_img_7691
Фото: архів ІА Дивись.info, ілюстративне

Традиції Щедрого вечора включено до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства культури України.

«Традиція щедрування жива: вона пройшла нелегкі випробування в нашій історії і збереглась завдяки її носіям, завдяки тим, хто її популяризував у різні часи. Водночас ми маємо тисячі прикладів, коли національна культурна спадщина надихала митців на створення сучасних творів з етнічними мотивами. Одним з найяскравіших таких проявів є "Щедрик" Миколи Леонтовича», — зазначив т. в. о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

До Національного переліку нематеріальної культурної спадщини України вже внесено 88 елементів, серед яких є й ті, що стосуються новорічного циклу святкувань. 

«Ми працюємо над включенням "Щедрика" до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства. Наша мета — довести світові, що мелодія "Carol of the Bells" має насправді суто українське "громадянство"», — розповіла перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова.

Нагадуємо, у липні нинішнього року до Національного переліку нематеріальної культурної спадщини України додали 5 елементів. Серед них — традиційний обряд Маланка села Белелуя Прикарпаття та ремесло бджільництва на Луганщині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: