Україна відкрила перше посольство в Республіці Гана

українське посольство
Українське посольство в Гані. Фото: Міністерство закордонних справ в Україні

В Аккрі, столиці Республіки Гана (Західна Африка), розпочало роботу перше посольство України в цій країні.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у середу, 27 грудня.

«Минулоріч Президент України Володимир Зеленський поставив українській дипломатичній службі завдання відкрити нові посольства в Африці. Я радий повідомити, що перше з них уже розпочало роботу в Гані. Далі будемо відкривати наступні. Вже започатковано посольство в Руанді, отримано всі дозволи на посольства в Мозамбіку, Мавританії, Ботсвані, Кот-д’Івуарі, ДРК та Судані», – зазначив міністр.

Він також додав, що це частина стратегії розвитку відносин з країнами Африки, українсько-африканського ренесансу, та протидії російському впливу у світі. За його словами, розширення дипломатичної присутності також відкриє нові можливості для української держави, бізнесу та громадян.

Дмитро Кулеба розповів, що Україна планує відкрити десять нових посольств в Африці. Наступними країнами стануть - Руанда, Мозамбік, Ботсвана.

У Міністерстві закордонних справ України повідомили, що призначення посла українське посольство в Гані функціонуватиме на рівні тимчасового повіреного. Установа здійснюватиме весь спектр функцій: розвиватиме політичні контакти, зміцнюватиме економічні зв'язки, надаватиме консульські послуги для українців та ганійців.  

Нагадуємо, що у травні Дмитро Кулеба розпочав своє друге турне країнами Африки. Зокрема, 22 травня він з робочим візитом вирушив до Марокко. Він виділив три основні цілі поїздки:

  • залучити якомога більше африканських країн до втілення Формули миру;
  • заручитися підтримкою безперебійного експорту в межах Чорноморської зернової ініціативи та програми Президента «Зерно з України»;
  • створити нові можливості для українського бізнесу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: