Польський прем'єр готується приїхати в Україну для обговорення блокади на кордоні

мс
ілюстративне фото з відкритих джерел

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск готується до візиту в Україну, під якого збирається обговорити блокаду польських перевізників на кордоні з Україною.

Про це він сказав польському виданню TVN24.

Коли саме відбудеться його візит до Києва, прем'єр не уточнив. Однак Туск зазначив, що під час нього він збирається зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським.

А втім, за його словами, йому «трохи соромно» говорити про блокаду на кордоні в тій ситуації, у якій зараз перебуває український президент і вся Україна.

«Неправильно їхати до Києва і весь візит присвячувати питанням польського транспорту. Але ми підготуємо цей візит так, щоб під час моєї зустрічі з президентом було зрозуміло, чого ми хочемо досягти», — сказав він.

Туск додав, що проситиме перевізників не блокувати пункти пропуску саме через війну, яку росія веде проти України. Він також сказав, що ситуація з блокадою «драматична», але він робитиме «все можливе, щоб полегшити життя польських транспортних компаній».

Ситуація на кордоні

6 листопада польські перевізники розпочали блокаду кордону з Україною на трьох пропускних пунктах: «Краківець — Корчова», «Ягодин — Дорогуськ», «Гребенне — Рава-Руська». Згодом до них долучилися польські фермери, які блокували пункт «Медика — Шегині». Понад місяць потому, 11 грудня, зняти блокаду вдалося лише на пункті «Ягодин — Дорогуськ».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: