Трьох полеглих воїнів із Львівщини відзначили орденами «За мужність» ІІІ ступеня

gettyimages-1242413372-2
Орден За мужність ІІІ ступеня. Фото: Getty Images

На Стрийщині посмертно нагородили трьох військовослужбовців орденами «За мужність» ІІІ ступеня. Їх вручили родинам воїнів.

Про це повідомили у Львівській обласній військовій адміністрації.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України нагородили:

  • Захисника Юрія Гиряка. Чоловік жив у Стрию. Під час повномасштабного російського вторгнення приєднався до тероборони в Стрию. Став бійцем 65-го батальйону 103-ї окремої бригади територіальної оборони ЗСУ. Загинув 14 листопада 2022 року (підірвався на міні) поблизу села Стельмахівка на Луганщині.

У воїна залишились мама, брат, дружина, син і донька. Нагороду вручили матері Героя. 

  • Захисника Андрія Рибака. Чоловік проживав у Стрию. За фахом він юрист. З початком повномасштабного вторгнення добровільно вступив у лави Стрийської тероборони. На війні був командиром стрілецького взводу. Загинув, підірвавшись на міні. Андрію Рибаку було 30 років.

Без батька залишилось троє маленьких дітей. Нагороду вручили дружині та діткам захисника.

  • Захисника Івана Шимкова. Він народився у селі Гірне, останні роки проживав у Стрию. Воїн добровільно вступив до лав Стрийської тероборони. На війні був стрільцем стрілецького відділення. Загинув 13 жовтня при виконанні службового обов’язку на Луганщині. Воїну було 34 роки.

У Івана Шимкова залишилося двоє доньок. Нагороду вручили дружині. 

Нагадуємо, напередодні двох захисників із Львівської області — Мар'яна Івакіна та Івана Яворського — посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: