Організації громадянського суспільства можуть податись на премію відповідальності

image-32

Завершується прийом заявок на Премію відповідальності від Фонду Родини Богдана Гаврилишина.

Про це розповіли організатори.

Для участі в Премії необхідно подати заявку на сайті до 31 грудня включно

Номінуватися на Премію можуть організації громадянського суспільства. Для цього потрібно представити проєкт, що реалізований ОГС з партнером/ами із різних секторів (ОГС+бізнес/ органи влади різних рівнів/медіа/ ЗСУ тощо) та має чіткі вимірювані результати за 2023 рік. 

З-поміж 10-ти фіналістів Премії журі обере 3-ох лауреатів у таких номінаціях: 

  • Історія відповідального партнерства: громади
  • Національний партнерський проєкт
  • Взаємодія без кордонів: Україна до світу

Усі фіналісти отримають відзнаку та медійну підтримку своєї історії відповідального партнерства. Лауреати Премії отримають грошову винагороду по 100 тис. грн.

Відзначення найкращих історій відповідального партнерства відбудеться 22 січня, у День Соборності України, щоб підкреслити силу єдності та взаємодії в суспільстві.

Нагадаємо, Responsibility Award з 2021 року відзначає організації громадянського суспільства, що діють відповідально та змінюють Україну. Лауреатами Премії у 2021 році стали організації «Повернись Живим», «Будуємо Україну Разом» та «Друзі спільноти Святого Егідія». У 2022 році з початком повномасштабної російської війни Фонд присвятив премію всім українцям та українкам, які боронять Україну та працюють задля наближення Перемоги. За кошти фонду Премії 2022 та благодійних внесків у межах ініціативи #розміновуй_життя закупили та передали спорядження саперам для розмінування українських територій.

Ціннісною основою Премії є Декларація відповідальності людини, створена Богданом Гаврилишиним 2014 року. Це документ з 15-ти пунктів про відповідальність на всіх її рівнях. Ці пункти є дороговказами до більш демократичного, інклюзивного та ефективного суспільства з погляду гуманістичних цінностей.


Премію «Responsibility Award 2023» організовує Фонд родини Богдана Гаврилишина у партнерстві Програмою сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку USAID та здійснюється Pact в Україні, Razom For Ukraine, Фундацією ЗМІN, Міжнародним Фондом «Відродження», Фондом Федора Шпига за інформаційної підтримки ІСАР «Єднання». Головний інформаційний партнер — Еспресо, генеральний медіапартнер — Суспільне мовлення, радіопартнери — Українське радіо, Радіо Культура.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: