Росія продовжить завдавати широкомасштабних ударів по Україні - американські аналітики

Безымянный
ФОТО: МВС

Росія не спиниться і продовжить завдавати широкомасштабних ударів по Україні, як це сталося 29 грудня.

Про це пишуть експерти Інституту вивчення війни (ISW).

Росія продовжить наносити масштабні удари по Україні, намагаючись принизити український моральний дух і здатність України підтримувати військові зусилля проти Росії.

Залужний заявив, що 29 грудня російські війська обстріляли критично важливу інфраструктуру та промислові та військові об’єкти в Україні. 

Українські офіційні особи вказали, що російські війська завдавали ударів переважно по житлових будинках, транспортній інфраструктурі та промисловим об’єктам, хоча це неповний перелік російських військ. цільовий набір. 

Російські джерела, включаючи Міністерство оборони (МО), стверджували, що основними цілями були українська оборонно-промислова база (ОПБ) та українська військова інфраструктура.

Аналітики зазначають, що російські війська восени 2022 року та взимку 2022-2023 років провели першу кампанію масових ударів по українській енергетичній інфраструктурі, яка мала на меті зруйнувати українську енергетичну мережу взимку, щоб погіршити моральний стан українців до такого рівня, щоб зламати волю українців до боротьби. Ця спроба зазнала невдачі, але російські сили провели послідовну ударну кампанію в Україні, яка все ще спрямована на приниження морального стану українців, а також зосереджена на тому, щоб завдати Україні додаткових витрат. 

В Інституті вивчення війни зазначають, що удари, які російські війська застосували 29 грудня, здається, є кульмінацією кількох місяців російських експериментів із різними комбінаціями безпілотників і ракет, а також спроб випробувати українську ППО. 

Нагадаємо, що минулої доби ЗСУ збили 88 російських крилатих ракет.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: