Стосується людей з інвалідністю і багатодітних: Прикордонники підтверджують, що мають право вимагати документи від ТЦК

z30081765IER,-

Через неодноразові підробки документів у Держприкордонслужбі можуть вимагати в чоловіків, яким дозволено перетинати кордон, зокрема багатодітних батьків, витяг із протоколу ТЦК або запис про відстрочку в військовооблікових документах.

З власних джерел "Дивись.info" стало відомо, що згідно оновлених правил для виїзду за кордон прикордонники в першу чергу перевірятимуть військово-облікові документи військовозобов’язаних чоловіків. Якщо такі відсутні, то чоловіка не випустять з країни.

Всі конфлікті ситуації, які можуть виникати на пунктах пропуску обліковуються, а рішення про відмову записуються на боді-камери та зберігаються постійно (а не 15 діб, як було раніше).

Перетинати кордон у встановленому законом порядку мають право:

·        Особи з інвалідністю І-ІІІ груп;

·        Обидва водії вантажівок і автобусів дальнього сполучення;

·        Багатодітні батьки (якщо є відповідне рішення з військкомату);

·        Виїзд осіб, які супроводжують інвалідів і дітей інвалідів (а також осіб, які потребують постійного догляду) розглядається  в індивідуальному порядку і здійснюється, якщо є всі підтверджуючі документи, в тому числі військово-облікові документи;

·        Військовозобов'язані, які мають бронювання можуть виїхати у відпустку і у відрядження;

·        Якщо дружина військовослужбовець і має неповнолітню дитину;

·        Виключені з військового обліку і мають довідки ВЛК;

·        Особи, члени сім'ї яких загинули на війні.

Речник ДПСУ Андрій Демченко у коментарі "Українській правді" розповів, що правила перетину кордону для людей із інвалідністю 3-ї групи не змінювалися, попри чутки у соцмережах, але прикордонники мають право ретельно вивчати документи, які б давали підстави для виїзду людини за кордон.

"Зважаючи, що ми неодноразово виявляли підробки документів, пов’язаних з багатодітством, наші інспектори можуть перевіряти цю умову виїзду чоловіків, зокрема, і за документами з територіальних центрів комплектування. Це можуть бути витяг з протоколу ТЦК про прийняте рішення про відстрочку, або запис про відстрочку в військовооблікових документах".

Додамо, що в суботу в соцмережах почали розповсюджуватися повідомлення про те, що українських чоловіків, зокрема інвалідів 3 групи та багатодітних, перестали випускати за кордон без довідки від ТЦК на ПП "Шегині-Медика".

Так, у мережі з’явилося відео про те, як багатодітного батька, який до цього неодноразово перетинав кордон, цього разу не випустили без довідки від ТЦК або військово-облікових документів. На відео дівчина-прикордонник говорить, що з 20.00 29 грудня "є інше розпорядження".

Читайте також: Прикордонники заперечили закриття кордону для чоловіків із інвалідністю 3-ї групи

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: