Внаслідок атаки РФ по Україні загинули 5 людей, а понад сто – постраждали

image - 2024-01-02T190232.556
Фото: ДСНС

У вівторок, 2 січня, російська армія масовано атакували Україну ракетами. Зокрема окупанти атакували Київ. Крім того, ракети зафіксували на Херсонщині, Миколаївщині та Полтавщині. Вибухи пролунали у Харкові та Кропивницькому. Так, є оновлена інформація про загиблих та травмованих.

Про це повідомили в Державній службі з надзвичайних ситуацій України.

Там розповіли, що станом на 16:00 год підрозділи ДСНС ліквідовують пожежі за двома адресами у Подільському районі м. Києва. У Харкові тривають роботи з демонтажу аварійних конструкцій житлового будинку.

Так, внаслідок атаки по Україні загинуло 5 людей, а постраждало – 119.

Станом на 18: 35 год відомо про 135 постраждалих осіб по Україні:

  • 130 поранені (61 — у Харківській області, 52 — у місті Києві, 16 — у Київській та 1 — у Запорізькій областях).
  • 5 людей загинули (по 2 — у місті Києві та Київській й 1 — у Харківській областях).

Окупанти атакували Україну: що відомо 

У Подільському районі Києва є влучання на територію об'єкта цивільної інфраструктури. Також у кількох районах впали уламки ракет: у Голосіївському районі на відкритій території; у Печерському районі — на дах дев’ятиповерхового житлового будинку та на ще один багатоповерховий будинок; в Оболонському районі на нежитлову забудову.

Уламки впали також у Святошинському та Подільському районах. У Солом’янському районі, де сталася пожежа внаслідок ракетної атаки, відомо про 12 постраждалих, — повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Пізніше мер міста уточнив, що кількість постраждалих внаслідок загоряння зросла до 16 людей. 15 із них госпіталізували. Станом на 9:30, внаслідок влучання уламків у будинку постраждало 20 людей. Всього 117 мешканців багатоповерхівки евакуювати, 17 деблокували, а 19 госпіталізували. Згодом Віталій Кличко повідомив, що постраждала жінка з будинку у Солом’янському районі померла у кареті «швидкої».

Окрім того, у Харкові є пошкодження багатоквартирних житлових будинків та авто, внаслідок падіння уламків виникли пожежі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: