Росіяни атакували Україну: що відомо (ДОПОВНЕНО)

дл
ілюстративне фото з відкритих джерел

Вранці вівторка, 2 січня, одразу після атаки безпілотниками, російські окупанти масовано атакували Україну ракетами. Більшість із них була спрямована на Київ. Є інформація про загиблих та травмованих.

Про це повідомили Повітряні сили України.

У Подільському районі столиці, попередньо, є влучання на територію об'єкта цивільної інфраструктури. Також у кількох районах впали уламки ракет: у Голосіївському районі на відкритій території; у Печерському районі — на дах дев’ятиповерхового житлового будинку та на ще один багатоповерховий будинок; в Оболонському районі на нежитлову забудову. Уламки впали також у Святошинському та Подільському районах. У Солом’янському районі, де сталася пожежа внаслідок ракетної атаки, відомо про 12 постраждалих, — повідомив мер Києва Віталій Кличко.

У столиці через атаку відсутнє світло у Шевченківському, Святошинському, Голосіївському та Оболонському районах, а також електроенергії немає в Бучанському і Вишгородському районах Київщини.

Оновлено, 10:00:

Пізніше мер міста уточнив, що кількість постраждалих внаслідок загоряння зросла до 16 людей. 15 із них госпіталізували. Станом на 9:30, внаслідок влучання уламків у будинку постраждало 20 людей. Всього 117 мешканців багатоповерхівки евакуювати, 17 деблокували, а 19 госпіталізували. Згодом Віталій Кличко повідомив, що постраждала жінка з будинку у Солом’янському районі померла у кареті «швидкої».

Окрім того, ракети зафіксували на Херсонщині, Миколаївщині та Полтавщині. Вибухи пролунали у Харкові та Кропивницькому. У Харкові є пошкодження багатоквартирних житлових будинків та авто, внаслідок падіння уламків виникли пожежі, відомо про щонайменше 22 постраждалих (16 госпіталізували), одна людина загинула. Водночас інформації про влучання у Кропивницькому наразі немає.

Оновлено, 10:00:

Під час ракетної атаки на Україну одна з ракет втратила керування та впала на території Росії, у Воронезькій області. Частину села Пєтропавловка, розташованого приблизно за 80 км від кордону з Україною, було знищено російською ракетою. Росіяни традиційно звинуватили Україну в обстрілі, заявивши, нібито ЗСУ обстріляли з артилерії село.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: