У Львові завтра попрощаються з двома військовими, які загинули на війні

смерть
Фото ілюстративне: з відкритих джерел

У середу, 3 січня, у Львові попрощається з двома військовослужбовцями: Олегом Тараніком та Богданом Тарадаєм.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Коли відбудеться чин похорону за воїнами

Завтра о 10:00 год у храмі Різдва Пресвятої Богородиці (м. Львів, майдан святого Івана Павла ІІ) відбудеться прощання з воїном Богданом Тарадаєм.

А об 11:00 год розпочнеться чин похорону захисників Богдана Тарадая та Олега Тараніка Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла. О 11:30 год відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають військових: Олега Тараніка – на Личаківському кладовищі у Львові, Богдана Тарадая – на місцевому кладовищі у селі Поршна Львівської області.

Що відомо про військових: біографія

Олег Таранік 

Олег Таранік народився 9 лютого 1983 року у місті Курахове Донецької області.

Олег Таранік. Фото: ЛМР

Навчався у Курахівському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1 Курахівської міської ради Донецької області. Здобув освіту у Гірницькому професійно-технічному училищі.

Після завершення навчання працював слюсарем у Приватному акціонерному товаристві «Курахівський механічний завод», згодом – у охоронній сфері та на Курахівській ТЕС.

У серпні 2022 року переїхав до Львова до своєї сім’ї, яка мешкала тут з початку повномасштабного вторгнення РФ. Проживав у модульному містечку на території Стрийського парку, працював котельником у місцевому готелі.

Наприкінці січня 2023 року приєднався до лав Збройних Сил України. Виконував бойові завдання із захисту суверенітету та територіальної цілісності держави на території Харківської, Дніпропетровської та Запорізької областей у складі 33-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ. Попри отримане поранення, повернувся на фронт та продовжував боронити Батьківщину. Воїн загинув 20 грудня 2023 року.

У Олега Тараніка залишилися дружина, донька і мама. 

Богдан Тарадай 

Богдан Тарадай народився 8 травня 1974 року у Львові. Проживав у селі Підсадки Львівської області.

Богдан Тарадай. Фото: ЛМР

Навчався у Поршнянській філії-закладі дошкільної освіти комунального закладу Солонківської сільської ради «Ліцей імені Героя України Миколи Паньківа». Після завершення навчання проходив військову службу у інженерних військах.

Спершу працював у Товаристві з обмеженою відповідальністю «Львівський автобусний завод», згодом – у Ліцеї «Сихівський» Львівської міської ради.

Із початком повномасштабного вторгнення РФ до України увійшло до складу ЗСУ. Виконував бойові завдання у лавах 116-ї окремої механізованої бригади 10-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України. Боронив територіальну цілісність та суверенітет держави на території Запорізької, Полтавської, Харківської та Донецької областей. Військовий загинув 22 грудня 2023 року.

У Богдана Тарадая залишилися мама, дружина, двоє дітей, сестра і велика родина.

Нагадаємо, раніше в Генштабі повідомили про ситуацію на фронті за минулу добу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: