Польські фермери відновлять блокаду пункту пропуску на Львівщині

tsfuikven
Фото: Straż Graniczna

З четверга, четвертого січня, польські фермери відновлять блокаду пункту пропуску «Медика — Шегині» через невиконання їхніх вимог. Блокаду призупиняли під час різдвяних свят.

Про це у коментарі польському агенству PAP сказав організатор та очільник організації «Ошукане село» Роман Кондрув.

З його слів, цього разу блокаду посилять — пропускатимуть лише одну вантажівку на годину.

Серед вимог фермерів — субсидії на кукурудзу, збільшення суми кредитів та збереження податків на попередньому рівні. За словами Кондрува, вони досі не отримали письмової заяви із запевненнями, що ці вимоги виконають.

Він наголосив, що протестувальники чекають декларації з підписом прем'єр-міністра Польщі Дональда Туска, адже це «він керує всією країною».

Блокада кордону

Торік 6 листопада польські перевізники розпочали блокаду кордону з Україною на трьох пропускних пунктах: «Краківець — Корчова», «Ягодин — Дорогуськ», «Гребенне — Рава-Руська». Згодом до них долучилися польські фермери, які блокували пункт «Медика — Шегині». Понад місяць потому, 11 грудня, зняти блокаду вдалося лише на пункті «Ягодин — Дорогуськ».

Нагадуємо, перед різдвяними святами польські фермери заявили, що припинять блокаду «Медика — Шегині». Тоді вони стверджували: якщо отримають письмову заяву від прем'єр-міністра про виконання їхніх вимог, то акцію, ймовірно, не відновлюватимуть.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: