Львівські хірурги прооперували підлітка з патологією товстої кишки

416123318_856303483164243_2110926149174983355_n
Фото: Центр дитячої медицини. Лікарня "Охматдит"

У Львові прооперували 16-річну пацієнтку із синдромом Пайра. Це складна патологія товстої кишки, яка супроводжується утрудненим актом дефекації.

Про це розповіли у центрі дитячої медицини, лікарні «Охматдит».

«Випорожнень могло не бути протягом 7-10 днів, неодноразово проходила курси консервативного лікування, без позитивного результату. Коли дівчинка потрапила до нашого шпиталю їй зробили усі необхідні обстеження та поставили діагноз - ідіопатичний мегаректум, синдром Пайра. Команда наших лікарів запропонувала хірургічний метод лікування. Батьки погодилися», — йдеться в повідомленні.

Операцію у лікарні називають унікальною.

Дівчинці зробили лапароскопічно геміколектомію із накладанням апаратного кишкового анастомозу. Тобто провели втручання без жодного додаткового розрізу. Втручання минуло успішно. Пацієнтку вже виписали додому.

Синдром Пайра

В «Охматдиті» кажуть, що є труднощі в діагностиці такого захворювання, які призводять до того, що люди, у яких є синдром Пайра, тривалий час лікуються з діагнозами різних захворювань органів черевної порожнини і зачеревного простору.▫️

Вчасне діагностування вроджених вад шлунково-кишкового тракту дає можливість уникнути ускладнень і призначити адекватне оперативне та терапевтичне лікування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: