Біля житлових будинків у Львові буде басейн, парк та громадський простір

Зелена 2
Візуалізація: ЛМР

На вулиці Зеленій, 273 навколо вже сформованої житлової забудови облаштують благоустрій території. Тут хочуть зробити басейн, облаштувати парк із прогулянковими доріжками та громадський простір. Цим опікуватиметься приватне підприємство.

Про це повідомив головний архітектор міста Антон Коломєйцев у п'ятницю, п'ятого січня.

З його слів, раніше в цій частині вулиці Зеленої була територія з водоймами та озелененням, тож це потрібно відновлювати та покращувати і відновлять рекреаційну складову. Сьогодні на цій ділянці - самосіви, заболочена місцевість, а подекуди є питання щодо дренажу дощових вод.  

У мерії хочуть мінімізувати будь-яку потенційну забудову в цій ділянці, відновити спортивно-рекреаційну функцію та сформувати невеличкий парк.

«Ми відновлюємо гідрологічний баланс на цій території. Передбачено також басейн з усіма необхідними спортивними та обслуговуючими приміщеннями. На 1 поверсі плануємо «зелений екран» рослинний, який створить тут затишок. Так само планується створити прогулянкові алеї з дощовим садком і спортивними майданчиками. Такий «зелений екран» було реалізовано в одному з проєктів у Парижі і ми вважаємо, що тут так само можна було б застосувати цю технологію. Також тут буде громадський простір: все з екологічних матеріалів, дренуючі поверхні, максимум природних елементів і дерева», — каже посадовець.

У парку також передбачено місце для дитячого майданчику та скеледрому.

До управління архітектури Львівської міськради надійшли гарантійні листи, які підтверджують, що підприємство готове профінансувати роботи з облаштування благоустрою території. Ідеться про забудовників «Стріт Хол».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: