Робота на Львівщині: в яких сферах найбільше вакансій

щщщщ
фото: з відкритих джерел

У перших числах нового року ринок зареєстрованих у Львівській обласній службі зайнятості вакансій складався з 7300 пропозицій працевлаштування. Більші можливості знайти роботу у мешканців Львівської громади, на підприємствах якої зосереджено 76% вільних робочих місць і вакантних посад.

Працедавці області шукали як компетентних фахівців з освітою та досвідом роботи, так і працівників для виконання некваліфікованої праці. За видами господарської діяльності можна виокремити кілька сфер, де кількість вакансій найбільша.

Традиційно в області п’ята частина вільних місць праці – у переробній промисловості, де пропонують роботу швачкам, слюсарям різної спеціалізації, операторам верстатів з числовим програмним устаткуванням, монтерам кабельного виробництва, верстатникам деревообробних верстатів, вантажникам, електрикам, вантажникам, комплектувальникам, а також інженерам різного профілю.

Заклади галузі торгівлі шукають керуючих магазинами, продавців продовольчих або непродовольчих товарів, продавців-консультантів, касирів торговельного залу і навіть спеціаліста з торгового еквайрингу (еквайринг – спосіб безготівкової оплати з банківської картки). А представники готельно- ресторанного бізнесу готові прийняти на роботу кухарів, кондитерів, офіціантів, барменів, адміністраторів, покоївок та інших.

Третю сходинку за кількість вакансій посіла сфера освіти. На Львівщині бракує вчителів закладів загальної середньої освіти, дошкільної освіти, логопедів, вихователів, психологів, асистентів вчителя або вихователя, а також майстрів виробничого навчання.

Під час війни зросла популярність послуг з пасажирських і вантажних перевезень, а також курʼєрських служб. У цій сфері легко працевлаштуватися водіям автотранспортних засобів, логістам, менеджерам з закупівель, кур’єрам, механікам з ремонту транспорту тощо.

Не зменшується кадрова потреба у закладах охорони здоров’я та надання соціальної допомоги. Шукають лікарів різної спеціалізації, сестер медичних, фармацевтів, молодших медичних сестер.

А в будівельній індустрії бракує мулярів, штукатурів, малярів, монтажників систем утеплення, монтажників гіпсокартонних конструкцій, лицювальників-плиточників, електрогазозварників і підсобних робітників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: