Вперше в Україні: у Львові лікуватимуть дітей із рідкісним захворюванням

ав
фото: Перше медичне об'єднання Львова

Перша в Україні програма для лікування дітей із рідкісним захворюванням — синдромом Алажиля — стартувала у Львові, в Дитячій Лікарні Святого Миколая Шанс на порятунок отримали дві дворічні дівчинки.

Про це повідомляє Перше медичне об’єднання.

«Синдром Алажиля — це генетична хвороба, яка, серед іншого, знищує печінку. Дітки із цією спадковою недугою народжуються з меншою кількістю жовчовивідних шляхів, через що жовч накопичується в печінці, спричиняє жовтяницю та рубцювання тканин. Орган працює все гірше і гірше, аж поки остаточно не відмовить. І тоді врятувати життя пацієнта із синдромом Алажиля може хіба що трансплантація печінки. Утім, цього можна уникнути. У світі вже з’явилися коштовні надсучасні ліки, що здатні зупинити розвиток цієї недуги. І тепер ними вперше лікуватимуть і в Україні», - йдеться у повідомленні.

У Лікарні Святого Миколая запускають спеціальну програму із лікування дітей із синдромом Алажиля. Це стало можливим завдяки тому, що словацька компанія «BioMedika» виділила 240 тисяч доларів на забезпечення двох пацієнтів життєво важливими ліками Livmarli.

В Україні шанс на порятунок отримали двоє дворічних дівчаток: Мілана з Чернігівщини та Каміла із Кропивницького.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: