Російські війська готуються до наступу на Куп'янськ у найближчі тижні - американські аналітики

Безымянный
ФОТО З АНОНІМНИХ TELEGRAM-КАНАЛІВ

Російські війська можуть активізувати зусилля із захоплення Куп'янська Харківської області протягом найближчих тижнів, але не готові до широкомасштабних наступальних операцій у Харківській області.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

На думку американських аналітиків, схоже, що російські війська мають сприятливі умови для активізації операцій на Куп’янському напрямку, щоб захопити більш вигідні позиції в оперативному плані.

Українські офіційні особи заявили, що російські війська мають на меті захопити Куп’янськ і Борову (35 км на захід від Сватового) протягом зими 2024 року.

В Інституті вивчення війни вважають, що захоплення Росією цих міст, ймовірно, змусило б українські сили залишити східний берег річки Оскіл у Харківській області та створило умови для майбутніх наступальних операцій Росії на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна. 

Зазначається, що темп російських операцій на Куп’янському напрямку та очевидна конфігурація російських сил в окупованих районах Луганської і Харківської областях загалом не вказує на загрозу наступальних зусиль Росії по всій лінії Куп’янськ-Лиман, аналогічно до невдалого наступу Росії на північному сході України взимку-навесні 2023 року.

Ймовірно, російські війська не накопичили достатньо сил у Бєлгородській області, щоб підтримувати початок широкомасштабних наступальних операцій в інших частинах північної чи північно-східної Харківської області.

Раніше, Генштаб оновив дані про російські втрати за минулу добу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: