У Львові продовжать набір заявок на реставрацію балконів у будинках-пам'ятках

дбдб
фото: з відкритих джерел

У Львові продовжили термін подачі заявок від мешканців на реставрацію балконів на головних фасадах будинків-пам’яток. Подати її можна до 31 березня.

Про це повідомляє в ЛКП «Бюро спадщини».

«Програма передбачає реставрацію, ремонт (реставраційний) балконів, еркерів, лоджій, які належать до житлових квартир, що є у приватній власності та розташовані на головних фасадах будинків – пам’яток культурної спадщини м. Львова», – йдеться у повідомленні.

Як взяти участь у програмі

1. З’ясуйте чи ваш будинок є пам’яткою культурної спадщини і чи ваш балкон розташований на головному фасаді та перебуває в незадовільному/аварійному стані.

2. Поговоріть із сусідами-власниками балконів та дізнайтеся чи вони погоджуються внести свою частку співфінансування, а саме: 10 000 грн. за кожен балкон, еркер чи лоджію та надають згоду на доступ до балконів та використання інженерних мереж.

3. Якщо усі власники готові взяти участь та дотримуватися вимог передбачених Програмою, представнику ініціативної групи потрібно завантажити загальну заяву, заповнити її та відправити у ЦНАП.

До заяви обов’язково потрібно вкласти передбачені додатки (від власників кожної з квартир, чий балкон подається на програму):

  • копії укладеного(-их) охоронного(-их) договору(-ів) з органом охорони культурної спадщини на кожну квартиру з балконом, який пропонується для реставрації по Програмі (якщо він у вас не укладений, його потрібно укласти з управлінням охорони історичного середовища);
  • копії технічних паспортів кожної квартири з балконом, який пропонується для реставрації по Програмі;
  • копії поверхових планів будинку – пам’ятки культурної спадщини (для їх отримання, необхідно звернутися в управляючу компанію або ОСББ).;
  • фотофіксація стану балкону(-ів), еркера(-ів), лоджії(-й), які пропонуються для реставрації по Програмі;
  • довіреність про уповноваження особи на участь у Програмі (нотаріально посвідчена). У разі, якщо хтось із власників відмовляється від участі у Програмі, учасник до заявки долучає відповідну письмову відому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: