USDt - що криється за найбільш використовуваним стейблкоїном

криптовалюта5

Криптовалюти зараз є трендом та регулярно б’ють рекорди на фондових ринках. Все більша кількість людей цікавиться заробітком за допомогою крипти. Криптовалютна біржа Binance є найкращою біржею не лише для торгівлі Bitcoin, але і такої криптовалюти, як Tether (USDT).

Каталог криптовалют Binance допоможе відстежувати всі дані, що стосуються криптовалюти. Можна дізнатися яка на тезер ціна сьогодні, обсяг торгівлі за 24 години, історичні ціни.

Що таке Tether (USDt)

Bitcoin створювали для того, щоб він був зручним, швидким та захищеним платіжним засобом. У 2017 стало зрозуміло, що в тому виді, в якому він існує, забезпечити всі ці характеристики неможливо.

Це призвело до того, що було випущено «токенізований» долар (це зробила біржа Bitfinex спільно з компанією Tether Limited). Цей тандем протягом лише одного місяця випустив цифрових грошей на пів мільярда доларів, пробив планку ціни Bitcoin у 20 тисяч доларів, а потім згорнув гру.

Криптовалюта Tether використовує блокчейн Bitcoin для проведення фінансових операцій, вона прив’язана до фіатних валют (не лише долара США, але також до японської єни та євро), тобто є стейблкоїном. Для кожної валюти існує токен, ідентичний її індексу, до якого додається суфікс «t». Тобто USDt – це Tether, прив’язаний до долара США.

Випуском токенів займається компанія Tether Limited. Вона запевняє, що кожен токен підкріплено реальним резервом на рахунку. Тобто якщо в обігу є мільйон токенів, то це означає, що на рахунках Tether Limited зберігається мільйон одиниць фіатної валюти.

Цифрова валюта Tether базується на протоколі з відкритим вихідним кодом Omni Layer. Він взаємодіє з блокчейном, завдяки Omni Layer забезпечується випуск та погашення токенів крипти на базі Bitcoin. 

Користувачі можуть ці токени передавати, купувати якусь іншу крипту або зберігати у гаманці з підтримкою Omni Layer. Кількість токенів залежить від еквівалента, який надійшов на рахунки Tether Limited. Відповідно, ця схема використовується коли токен зникає з обороту.

Переваги та особливості Tether (USDt)

Tether – універсальна криптовалюта, тому користувачі можуть використовувати її для різних цілей. Власники USDt відзначають наступні переваги Tether:

  • стійкість;
  • функціональність;
  • надійність;
  • відсутність ризиків.

USDt дуже стійка та не схильна до волатильності криптовалюта. Розбіжності у курсі зазвичай становлять десяті частки.

Завдяки функціональності USDt користувачі не ризикують персональними даними та зберігають анонімність.

USDt дуже надійна цифрова валюта, її приймають у багатьох обмінниках світу. Без проблем можна конвертувати Tether за вигідним курсом у будь-яку місцеву валюту. Власні активи компанії Tether Limited страхують крипту від ризику.

Особливістю стейблкоїна USDt є те, що він не використовує звичайний блокчейн. Тому власники можуть застосовувати для поширення готові системи інших токенів. Нині найбільш популярним протоколом Тезер є TRC20 у мережі Tron. Ця мережа характеризується відмінною швидкістю транзакцій та прийнятною комісією (зазвичай 1 USDt).

У роботі Тезер використовується алгоритм Proof of Reserves, який спроможний показати реальне резервування.

Tether (USDt) – це наочний приклад, що стейблкоїни можуть бути ефективними й корисними, він поєднує в собі всі переваги крипти з надійністю фіатної валюти. Це відкриває дорогу на криптовалютні ринки як звичайним користувачам, так і великим компаніям. Криптовалюта Tether (USDt) доступна для покупки на криптовалютній біржі Binance за актуальним курсом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: