Міноборони розриває договори з компаніями львівського бізнесмена Гринкевича

длпгарол
фото: сім'я Гринкевичів

Міністерство оборони України розриває усі контракти з компаніями, пов’язаними з львівським бізнесменом Ігорем Гринкевичем, якого раніше затримали на спробі підкупити одного з керівників Головного слідчого управління ДБР.

Про на пресконференції повідомив заступник міністра оборони Віталій Половенко.

Міністерство розриває всі контракти з пулом компаній, пов’язаних із Гринкевичем. Таке рішення Міноборони ухвалило після появи у ЗМІ інформації про дії бізнесмена. 

«Яка позиція Міноборони щодо «кейсу Гринкевичів»? Позиція така: після публікації статті. Міністерство оборони одразу ухвалило рішення щодо розірвання договорів, які попередньо було укладено», — сказав Половенко.

Що передувало

Кілька місяців тому ДБР порушило кримінальне провадження за фактом оборудок із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ. Компанії львівського бізнесмена виграли 23 тендери на постачання Міноборони одягу на понад 1,5 млрд грн. Слідчі встановили, що до виконання оборонних замовлень були залучені підконтрольні бізнесмену підприємства, які раніше займались будівництвом. Однак компанії не мали належних потужностей для виготовлення та зберігання майна для потреб Міноборони. Це призвело до зриву постачання та завдало збитків бюджету за попередніми оцінками на 1,2 млрд грн. Правоохоронці виявили повне невиконання шести контрактів. Щонайменше за сімома договорами підприємства поставили товар на склади військових частин лише у невеликій кількості, але отримали державні кошти за повне виконання зобов'язань. Також вісім договорів виконані із запізненням від трьох до п’яти місяців. До цього, у компаній виявили факти завищення вартості товарів, поставлених для МОУ.

30 грудня суд арештував Гринкевича з правом вийти під заставу в сумі 429 млн. 440 тис. гривень. Заставу бізнесмен не вніс.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: