Відзнаки Головнокомандувача ЗСУ посмертно отримали двоє військових із Львівщини

ргпонарпергшощлош
фото: з відкритих джерел

Двоє військових із Львівщини отримали нагороди Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного. Підполковник ЗСУ Володимир Івасів із Самбірщини отримав «Хрест Військова честь». Ростислав Руденко зі Солонки, на жаль, посмертно, нагороджений нагрудним знаком «Золотий хрест».

Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Про загиблих військовослужбовців

Володимир Івасів з Добромиля, що на Самбірщині. Після 9 класу Добромильської школи юнак вступив у Львівський військовий ліцей ім. Героїв Крут, де освоїв первинні навички військової служби. Закінчив Національну академію сухопутних військ. Військовому немає ще й тридцяти, він з 2016 року захищає Україну у лавах ЗСУ. Під час повномасштабного вторгнення РФ в Україну разом з побратимами боронив Одесу. Згодом – Херсонщину та Донеччину.

Ростислав Руденко родом з села Солонка Львівської області. Чоловік здобув вищу освіту в Львівській політехніці за спеціальністю "Інформатика". Після завершення навчання проходив військову службу у селі Перевальне в Криму. У 2003 році одружився та переїхав до Львова. Із початком повномасштабного вторгнення РФ Ростислав Руденко став на захист України. Виконував бойові завдання у лавах 33 окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України. Чоловік загинув 29 липня від розриву ворожого снаряда у місті Новий Токмак Запорізької області. У нього залишилися дружина, донька, батьки та сестра. Похоронений військовий на Личаківському кладовищі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: