Зник після уроків: львівський першокласник пройшов пішки майже 8 кілометрів

418952077_683095150653614_7839898862816974958_n
Фото: патрульна поліція Львівщини

Біля Львова розшукали 6-річного хлопчика, про зникнення якого повідомили близько 15.00 години, коли він вийшов зі школи. Дитина пройшла майже 8 кілометрів пішки при -10°C.

Про це розповіли у регіональному управлінні патрульної поліції.

Там кажуть, що школяр вийшов після уроків близько 15.00 години. Навчальний заклад розташований у Франківському районі. Хлопчик пішов у невідомому напрямкові та не повернуся додому.

Орієнтування про зниклу дитину розмістили майже всі пабліки міста. Поліцейські відпрацьовували ймовірний маршрут руху дитини, переглядаючи камери відеоспостереження та патрулюючи містом.

«Його помітили в селі Сокільники, неподалік Львова. Громадяни одразу викликали нас і напоїли дитину гарячим чаєм. Хлопчик розповів нам чимало історій про свою мандрівку від вулиці Повстанської до місця, де його знайшли. Ми передали малюка рідним у відділку поліції. Надалі з родиною працювали поліцейські ювенального підрозділу», — кажуть патрульні.

Як уточнили у поліції Львівщині «Українській правді», хлопчика вдалося знайти за менш як годину з моменту, коли родичі повідомили про його зникнення.

«Чому 6-річна дитина пішла зі школи сама, чому її ніхто не зустрів, ми через певні причини коментувати не можемо, цим займалася ювенальна превенція», — сказали правоохоронці.

Але поліціянти розповіли, що хлопчик у -10°C сам пройшов приблизно 7,5 кілометра, «не злякався, хоча змерз». Вочевидь, телефона, аби подзвонити рідним, він не мав, додали правоохоронці.

Поради батькам

Патрульні говорять: якщо ви побачили дитину без нагляду, потрібно або шукати дорослих, які нею опікуються, або телефонувати на 102.

Батькам радять спілкуватись із дітьми про правила безпеки та не дозволяти їм мандрувати самостійно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: