Закордонний паспорт України піднявся у міжнародному рейтингу

паспорт7
Фото ілюстративне: з відкритих джерел

У міжнародному рейтингу Індексу паспортів український закордонний паспорт зайняв 32-ту позицію, що на дві позиції вище, ніж минулого року.

Про це стало відомо з даних міжнародному рейтингу Індексу паспортів від компанії Henley&Partners.

Там розповіли, що така позиція зумовлена тим, що українці можуть подорожувати без візи або оформлювати її після прибуття у 148 країн.

«Україна входить до топ-5 країн із найбільшим покращенням рейтингу за останні 10 років (чистий загальний приріст – на 21 позицію). Вона піднялася ще на дві позиції за минулий рік», – підкреслили в компанії.

Підкреслимо, що 32-гу позицію Україна розділяє з такими країнами як: Гренада та Сент-Люсія, що у Карибському морі. Водночас перше місце посіли Франція, Німеччина, Італія, Японія, Сінгапур та Іспанія. Адже їх громадяни можуть пересуватися 194 країнами світу. Останнє місце в рейтингу замикає Афганістан (можуть їздити до 28 країн).

Довідка

Індекс паспортів компанії Henley & Partners – це міжнародний рейтинг країн за рівнем свободи пересування, яку вони надають своїм громадянам. Зокрема, такий індекс щоквартально аналізує візові правила 227 країн і територій світу, розподіляючи їх за кількістю країн безвізового в’їзду. Рейтинг укладається понад 10 років у співпраці з Міжнародною асоціацією повітряного транспорту (IATA), яка підтримує найбільшу у світі базу туристичної інформації.

Позиція країни в рейтингу визначається кількістю країн, у які її громадяни можуть в’їжджати без попереднього оформлення віз (без візи або з візою після прибуття). Паспорти усіх країн, яких розглядають, є біометричними.

Читайте також Україна продовжила безвіз для громадян Великої Британії

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: