Верховний суд оскаржуватиме поновлення на посаді Богдана Львова

7773a00294ceec93
Фото: УНІАН

Верховний Суд України буде оскаржувати рішення Київського окружного адміністративного суду (КОАС) щодо поновлення на посаді судді Богдана Львова.

Про це повідомили у Верховному суді у вівторок, 10 січня.

«Рішення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду», - зазначили в Верховному суді.

Що передувало

10 січня 2024 року Київський окружний адміністративний суд задовольнив позов ексголови Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Богдана Львова щодо поновлення на посаді.

Зокрема КОАС зобов’язав Верховний суд зарахувати суддю до штату Верховного Суду у Касаційний господарський суд, а також нарахувати та виплатити йому середній заробіток за час вимушеного прогулу.

Водночас раніше журналісти-розслідувачі проєкту «Схеми» заявили, що Богдан Львов має громадянство Росії з 1999 року. Сам суддя це заперечував. За справу взялися правоохоронці, на час розслідування Львова позбавили доступу до державної таємниці.

Крім того, журналісти виявили, що у власності дружини Львова та його тещі є квартира в Москві: її приблизна ринкова вартість — 11 мільйонів гривень. У жодній зі своїх майнових декларацій він не вказував, що на дружину зареєстрована нерухомість у Москві. Тож НАБУ розпочало розслідування.

Зрештою, 3 жовтня СБУ поінформувала Верховний Суд, що Богдан Львов є громадянином росії. Після цього судді Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду не змогли звільнити з посади Богдана Львова: забракло одного голосу. Однак Богдана Львова відрахував тодішній голова Верховного Суду Всеволод Князєв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: