Львів'яни зможуть безкоштовно пересідати з одного громадського транспорту на інший

fotobus5a
фото: з відкритих джерел

Безоплатну пересадку у громадському транспорті Львова планують впровадити в кінці першого – на початку другого кварталу цього року. Йдеться про можливість здійснити пересадку на другий транспортний засіб впродовж 40 хвилин без додаткової оплати.

Про це повідомляє місцева влада.

«Рухаємося до наступного етапу і вже в кінці першого – на початку другого кварталу цього року плануємо запускати безкоштовну пересадку. Щоб люди могли, проїхавши на одному міському маршруті, до 40 хвилин здійснити безкоштовну пересадку на будь-який інший автобусний, трамвайний чи тролейбусний маршрут», – зазначив Олег Забарило.

Також посадовець додав, що зараз триває робота над рештою функціоналу, який передбачає система е-квитка, зокрема, над мобільним додатком. «Плануємо, що всередині року ми перейдемо на оплату транспортної роботи перевізникам, матимемо проїзні абонементи та додаток», – сказав Олег Забарило.

Що передувало

Місяць тому, 11 грудня минулого року у Львові на всіх міських маршрутах запрацювала безготівкова оплата проїзду. Відтоді в автобусах, трамваях та тролейбусах діють єдині тарифи, а пасажири мають можливість розрахуватися транспортною карткою ЛеоКарт, банківською картою чи пристроєм з NFC. Також залишається можливість оплати готівкою у водія, однак, оскільки місто має на меті мінімізувати обіг готівки у сфері перевезень, цей спосіб оплати є найдорожчим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: