Україна та Велика Британія підписали безпекову угоду

flagy
Фото ілюстративне: з відкритих джерел

У п'ятницю, 12 січня, Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунакі підписали угоду у сфері безпеки.

Це сталося під час візиту британського прем'єр міністра до Києва, як повідомила «Європейська правда».

Там розповіли, що повна назва договору «Угода про співробітництво у сфері безпеки між Україною і Сполученим королівством Великої Британії та Північної Ірландії».

Така угода є довгостроковою та діє на термін - 10 років (можливе продовження), або, поки Україна не стане членом НАТО. Водночас Велика Британія стала першою країною, яка підписала такий документ з Україною у сфері безпекових угод на виконання домовленостей, що узгодили під час Вільнюського саміту НАТО між Україною, членами «Групи семи» та державами (які приєдналися до ініціативи).

Угода передбачає щорічну допомогу Україні з боку Великої Британії. Зокрема, Ріші Сунак вже оголосив про пакет військової допомоги для України на 2,5 млрд фунтів стерлінгів. Це стане найбільший пакет допомоги від Великої Британії. Так, за словами британського прем'єр-міністра, до нового пакету підтримки увійдуть: додаткове обладнання до ППО, додаткова протитанкова зброя, додаткові ракети дальнього радіуса дії та тисячі снарядів. До того ж, будуть проведені навчання українських військових.

Читайте також Україна продовжила безвіз для громадян Великої Британії

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: