У Львові 13 січня попрощаються з двома воїнами: що про них відомо

смерть
Фото ілюстративне: з відкритих джерел

У суботу, 13 січня, у Львові відбудеться чин похорону двох українських захисників: Ореста Іваневича та Назара Дуду, які загинули на війні.

Про це повідомили в пресцентрі Львівської міськради.

Коли відбудеться чин похорону

За інформацією ЛМР, чин похорону військових розпочнеться об 11:00 год у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, а тоді на площі Ринок об 11:30 год відбудеться міська церемонія прощання.

Поховають Ореста Іваневича на Личаківському кладовищі. Назара Дуду поховають у с. Лісневичі Пустомитівської ОТГ.

Що відомо з біографії загиблих воїнів

Орест Іваневич народився 22 січня 1984 року у Львові. Здобув середню освіту у місцевій вечірній школі.

Орест Іваневич. Фото: ЛМР

Згодом працював у Львівському комунальному підприємстві «Львівавтодор», а протягом останнього періоду – у будівельній сфері в Польщі та Чехії. Серед хобі - захоплювався рибальством.

За словами рідних, Орест Іваневич «любив пізнавати життя». Серед інших вирізнявся надзвичайною добротою – завжди був готовий прийти на допомогу.

Із перших днів повномасштабного вторгнення РФ до України став добровольцем та пішов до лав територіальної оборони. Хоча не мав військового досвіду. Боронив суверенітет та територіальну цілісність держави на Сумщині, Харківщині та Донеччині у складі 125-ї окремої бригади територіальної оборони регіонального управління «Захід» Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Він загинув 7 січня 2024 року.

За особисту мужність і вірність військовій присязі був відзначений нагрудним знаком «Ветеран війни» та хрестом «Честь і слава».

У Ореста Іваневича залишилися дружина, син та брат з родиною.

Назар Дуда народився 14 липня 1978 року у Львові.

Назар Дуда. Фото: ЛМР

Навчався у Ліцеї №15 Львівської міської ради. Здобув професійно-технічну освіту у Вищому професійному училищі №20 міста Львова.

Після завершення навчання займався ремонтом автомобілів. У вільний час захоплювався футболом, активно грав у місцевих командах.

Із початком повномасштабного вторгнення Росії до України став на захист Батьківщини. Виконував бойові завдання із захисту територіальної цілісності та незалежності держави на східному напрямку у лавах 13-го окремого десантно-штурмового батальйону імені Героя України полковника Тараса Сенюка 95-ї окремої десантно-штурмової Поліської бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Загинув 4 січня 2024 року.

У Назара Дуди залишилися бабуся, батьки, дружина, 8-річний син та мама дружини.

Нагадуємо, раніше в Генштабі повідомляли, якою є ситуація на всіх напрямках фронту станом на ранок 12 січня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: