Львівський спортсмен здобув «золото» на етапі Кубка світу з фехтування на кріслах колісних

image - 2024-01-15T125350.826
Фото: ЛОВА

14 січня у Великобританії завершився Кубок світу з фехтування на кріслах колісних. Зокрема, золоту медаль здобув представник Львівщини Андрій Демчук.

Про це повідомили в пресцентрі Львівської обласної військової адміністрації.

Там розповіли, що змагання тривали протягом чотирьох днів. У перший день українські спортсмени вибороли дві високі нагороди в чоловічій шаблі категорії А. Крім того, ще одну бронзову медаль приніс українській збірній спортсмен з Черкащини Артем Манько.

Під керівництвом тренерів Світлани Колеснікової та Віктора Нікуліна, Демчук здолав свого давнього супротивника. У фінальному бою він зустрівся із суперником з Китаю, Тіаном Жанкяном, і здобув перемогу із рахунком 15:12.

«Дякую тим, кому зобов'язані найбільше – ЗСУ, за можливість робити своє! До закінчення відбору на Paris 2024 залишився один старт, і тим важливіша ця перемога!. Тіан – мій давній суперник. Я виграв у нього в півфіналі на Паралімпіаді в Ріо у 2016-му, і тоді в мене була золота медаль. Але на наступних Іграх в Токіо я йому поступився у матчі за бронзу. Під час останнього уколу рефері дав мені червону картку. Наразі це мій найбільший супротивник у фехтуванні на шпагах», –розповів Андрій Демчук після матчу.

Довідка

У змаганнях етапу Кубку світу взяли участь представники з тридцять однієї країни.

Збірну України представили 11 спортсменів, серед яких ще двоє представників Львівського обласного регіонального центру «Інваспорт»: Антон Дацко та Наталія Морквич.

Читайте також Борчиня з Львівщини стала чемпіонкою рейтингового турніру в Хорватії

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: