День музейного селфі: львівські музеї закликають долучитися до флешмобу

salon-01-1536x1024
Робочий кабінет Івана Франка. Такий вигляд він має сьогодні в музеї. Фото: Дім Франка

У середу, 17 січня, в Україні та світі відзначають День музейного селфі. Тому львівські музеї закликають підтримати таку акцію.

До флешмобу долучаться Львівський історичний музей та Львівський літературно-меморіальному музей Івана Франка. Вони закликають відвідувачів музеїв долучитися до акції: зробити селфі та викласти фото у соціальних мережах з тематичними хештегами.

Зокрема, в Домі Франка зазначають, що така акція має на меті нагадати людям про важливість музейних установ та плекання любові до мистецтва та української спадщини.

«#Дім_Франка долучається до цього всесвітнього флешмобу. Будемо вдячні за візит і селфі  у Музеї, відмітки нас у соцмережах. Автор/ка найкреативнішого селфі отримає подарунок - запрошення на двох на Театралізована екскурсія "Мама і доня: нерозказана історія"», - розповіли в Домі Франка.

Також доєднатися до акції й пропонують в Львівському історичному музеї та зробити селфі на фоні фасаду музею або у дворику або фоні музейного експоната. Так, учасники, які зроблять найоригінальніші світлини з активними хештегами (#museumselfieday #львівськийісторичниймузей), зможуть отримати подарунок.

Детальніше про умови участі у флешмобі - читайте на сторінках Львівського історичного музею та Дому Франка в соціальних мережах.

Довідка

День музейного селфі (Museum Selfie Day) відзначають у світі в третю середу січня кожного року. Такий день започаткували і працівники Європейського колективу Culture Themes у 2014 році.

Основною метою такої акції є заохотити людей, відвідувати музеї, аби пізнавати власну історію та мистецтво. Зазвичай, щоб долучитися до флешмобу, відвідувачі музеїв мають зробити фото на фоні музею або біля певного експонату та опублікувати його у своїх соціальних мережах.  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: